Datum objave: 13. travnja 2024.

Uspjeh učenika na državnom natjecanju iz informatike

U Vodicama je od 9. do 12. travnja 2024.g. održano državno natjecanje iz informatike na kojemu je sudjelovao naš učenik Vedran Marjanović (6.a). S učenikom u pratnji je bio i njegov školski mentor Danijel Forjan, učitelj informatike i savjetnik.

Kroz nekoliko dana održavanja natjecanja Vedran je svoje znanje i iznimne vještine programiranja pokazao u dvije kategorije, LOGO i Primjena algoritama za šesti razred.

Učenici su prije službenog natjecanja imali i probno natjecanje u večernjim satima kako bi se upoznali s prostorom u kojemu se održavalo natjecanje te kako bi isprobali sve potrebne alate za rad.

Naš učenik je u jakoj konkurenciji učenika iz cijele zemlje pokazao iznimno znanje, koncentriranost i vještine programiranja u zadacima koje su se i ove godine pokazali jako teški. Vedran je tako u kategoriji LOGO za šeste razrede osvojio odlično 6. mjesto, a u kategoriji Primjena algoritama 7. mjesto.

Iskrene čestitke Vedranu i njegovom školskom mentoru.

Posebne zahvale idu i Zagrebačkom računalnom savezu i njihovim mentorima (Filip Mravunac) gdje se Vedran i tijekom proljetnih praznika marljivo pripremao za ovo državno natjecanje (link na stranice saveza), a koji su mu na natjecanju u Vodicama također bili stalna podrška, njemu i svim ostalim sudionicima koji su se pripremali kod njih u Savezu.

Natjecanje u Vodicama je za učenike bila odlična prilika da se međusobno upoznaju, ostvare neke buduće suradnje u nekim projektima te su se na ovaj način lijepo povezali, a zabavili su se na način koji je samo poznat programerima i svima onima koje zanima informatika. Stvorile su se jako lijepe uspomene.

Pročitajte još

/Osnovna škola Pantovčak/ Skip to content